Terug naar site

Stad Hasselt organiseert workshops duurzame mode voor ondernemers 

De toekomst roept om een meer duurzame kledingindustrie. Stad Hasselt zet hierop in, via een aantal interessante activiteiten tijdens Fashion Revolution Week én met een reeks inspirerende workshops voor al wie onderneemt in mode of textiel, in samenwerking met Studio D.    

Een overzicht van het programma:

19 april - Duurzame mode: uitdagingenen en opportuniteiten 

In deze inleidende sessie krijg je meer inzicht in de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen waar de modesector vandaag voor staat, en wat meer duurzame pistes voor de toekomst kunnen zijn.  

24 mei - Circulair design  

Deze workshop is vooral gericht op (mode)ontwerpers & (textiel)designers. 80% van de milieu-impact van een kledingstuk wordt bepaald tijdens de ontwerpfase. We bespreken tips & tricks voor meer circulair design.    

21 juni - Duurzaam inkopen 

Prijs, kwaliteit en levertermijnen zijn belangrijke criteria als je als handelaar of retailer kleding of stoffen inkoopt. Maar hoe kan je ook duurzaamheid als criterium binnenbrengen in je inkoopproces?    

13 september - Duurzame winkelinrichting 

Niet alleen via de kleding zelf, maar met je hele winkelinrichting kan je een duurzaam verschil maken! In deze workshop bespreken we de opportuniteiten om je winkel duurzamer in te richten.   

18 oktober - Aan de slag met reststromen  

Ons traditionele modesysteem is lineair opgebouwd: take – make – waste. Vandaag wordt nog maar slechts 1% van alle textiel wereldwijd gerecycleerd, 73% wordt gestort. Dat kan veel beter! In deze workshop bekijken we hoe we reststromen van kleding en textiel kunnen vermijden.   

22 november - Communiceren over duurzaamheid met de klant 

Krijg jij ook steeds vaker vragen van klanten over de milieuimpact van een kledingstuk? Of waar het vandaag komt? Of over de betekenis van één van die vele duurzaamheidslabels? Of misschien wil je zelf wel graag vertellen over de duurzaamheidsinitiatieven van jouw bedrijf of van de merken die je verkoopt, en vraag je je af hoe je datbest aanpakt.   

 

De workshops gaan steeds door van 19u00 tot 21u00 in Circulair Werkt, Sint Jozefstraat, 3500 Hasselt.Workshopbegeleiding door Studio D.   

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van Stad Hasselt.