Terug naar site

Imec - Hoe nanotechnologie en digitale innovatie bijdragen aan een duurzame toekomst

 

‘As a world leader in nanoelectronics and digital technology, we aspire the impossible and aim for disruptive innovation. Our goal is to maximize social impact by creating smart, sustainable solutions that enhance the quality of people’s lifes. At imec, we shape the future.’ 

Dat ze bij imec aan de toekomst bouwen, dat staat als een paal boven water. Dit wereldvermaard onderzoekscentrum, met hoofdzetel te Leuven, verricht onderzoek naar smart health, smart energy, smart education, smart cities, smart mobility, smart agrofood,… Van een slimme Covid 19 ademtest tot groene waterstof, van de technologie voor afstandsonderwijs tot chips voor zelfrijdende auto’s, van onderzoek naar leefbare steden tot het inperken van de milieuimpact van elektronica, imec heeft het vermogen om heel wat baanbrekend onderzoek te verrichten waarbij nano-elektronica en digitale technologie mee antwoorden kan bieden op heel wat duurzaamheidsuitdagingen.   

Imec omarmt hierbij de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) als duurzaamheidskader. Ze kozen 8 van de 17 SDG’s om prioritair op in te zetten. Dit doen ze via hun onderzoeksprogramma’s, maar ook in hun operationele werking. Zo werken ze verder aan hun ambitie om 65% van hun ecologische voetafdruk te reduceren tegen 2030 (referentiejaar 2015). Ook in hun HR en ethisch beleid geven ze dit verder vorm.  

Studio D had het genoegen om met imec samen te werken voor het uitschrijven van hun eerste duurzaamheidsrapport, en om hen te gidsen door een EcoVadis assessment. EcoVadis is een internationale standaard om duurzaamheidsprestaties te meten, die vervolgens ook consulteerbaar zijn door klanten of andere stakeholders.  

Kom je graag meer te weten over hoe imec via hun onderzoek- en innovatieactiviteiten bijdraagt aan een duurzameresamenleving, neem dan zeker een kijkje in hun eerste duurzaamheidsverslag